Druga liga Jug od sljedeće sezone kroz COMET IS

Druga liga Jug od sljedeće sezone kroz COMET IS

Nakon što je uspješno implementiran u natjecanju Premier lige, Prve lige FBiH te Prve futsal lige FBiH COMET informacijski sistem od sezone 2014./2015. će biti implementiran i u natjecanje Druge lige FBiH grupa "Centar", "Zapad", "Sjever" i "Jug".

Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije BiH u cilju razvoja nogometa i kvalitetnijeg natjecanja donio je odluku o implementiranju COMET informacijskog sistema u natjecanju Druge lige FBiH grupa "Centar", "Zapad", "Sjever" i "Jug".

COMET informacijski sistem je napredni aplikacijski sistem za evidenciju te automatizaciju svih procesa vezanih za pripremu, vođenje i praćenje natjecanja, kojeg čvrsto preporučuje FIFA i UEFA, te je uspješno implementiran na nivoima natjecanja kojim rukovodi N/FS BiH i NS FBiH.

U cilju kvalitetne pripreme za nastupajuću natjecateljsku sezonu održan je sastanak i edukacijski seminar sa voditeljima natjecanja Druge lige FBiH, na kojem su date smijernice i upute za uspješno administrativno vođenje Druge lige FBiH kroz COMET informacioni sistem.

Klub domaćin Druge lige dužan je delegatu utakmice na raspolaganje staviti ispravan računar sa štampačem i ispravnom internet konekcijom, a službena lica će izvještaje popunjavati isključivo u COMET sistemu. 

Službena lica Druge lige potrebno je da imaju informatičko obrazovanje, što će se utvrditi na prvom narednom seminaru za službena lica.