FK Bijelopoljac organizira "Turnir prijateljstva"

FK Bijelopoljac organizira "Turnir prijateljstva"

Povodom 70. rođendana FK Bijelopoljac, u subotu, 4. ožujka, na terenima tog kluba u Bijelom Polju kod Mostara, bit će odigran "Turnir prijateljstva" na kojem će nastupiti pionirske ekipe Sarajeva, Zrinjskog, Veleža i domaćina FK Bijelopoljac.

Član Upravnog odbora FK Bijelopoljac Adnan Demić zahvalio je Sportskom savezu Grada Mostara pod čijim pokroviteljstvom će se turnira održati, dodavši kako je želja organizatora da turnir u narednim godinama preraste u tradiciju i bude jedan od najkvalitetnijih turnira za mlađe uzraste u Hercegovini.

- Pored "Turnira prijateljstva", u okviru obilježavanja 70. rođendana planiramo još niz revijalnih utakmica na kojima ćemo okupiti bivše igrače, trenere i uposlenike našeg kluba, a održat će se i tradicionalni turnir u malom fudbalu "Omer Tipura – Dedin" - kazao je Demić.

Prije početka "Turnir prijateljstva" bit će otvoren i obnovljeni teren s umjetnom travom u okviru sportskog centra FK Bijelopoljac.

FK Bjelopoljac osnovan je 1947. godine i kao klub od tada se neprekidno takmiči u različitim ligama i nivoima takmičenja, te provodi aktivnosti na unapređenju sporta, a posebno fudbala. U svom postojanju od sportske sekcije klub je izrastao u respektibilnu članicu fudbalskog saveza na ovim područjima.