IN MEMORIAM / NAKON KRAĆE BOLESTI PREMINUO JE PERO PAVLOVIĆ

IN MEMORIAM / NAKON KRAĆE BOLESTI PREMINUO JE PERO PAVLOVIĆ

U Gabeli je u petak 9.12.2016., u večernjim satima nakon teške bolesti preminuo dugogodišnji predsjednik NK GOŠK i član IO NS HNŽ Perica Pavlović.

Rođen je 1962. godine, na čelo GOŠK-a došao je još 1981. godine. U više mandata je bi član IO NS HNŽ.

Najzaslužniji je za pokretanje Ankovićevog memorijala, najstarijeg živućeg nogometnog turnira u BiH, a klub iz Gabele za vrijeme njegove vladavine igrao je Premijer ligu.

Komemoracija je održana u subotu u 18 sati na stadionu u Gabeli.

Pavlović je u svakoj prilici imao odlučnost da uradi sve što je u mogućnosti, za dobrobit i u korist gabelskog nogometnog kluba u čijoj je upravi od 1981. godine. To je primjer odnosa kakav pravi razliku između uspješnog i prosječnog.

“Mi možemo i hoćemo. Prodat ću sve svoje ako treba”, prepričao je na komemoraciji u subotu večer predsjednik Upravnog odbora GOŠK-a, Tomislav Limov, riječi preminulog (9. prosinca) predsjednika kluba Pere Pavlovića (12. 11. 1962. – 9. 12. 2016.) tijekom sastanka na kojem se odlučivalo o klubovima sudionicima Prve lige HB po njenom formiranju pri kraju prošlog rata.

Na GOŠK se nije računalo jer dolazi iz malog mjesta, mjesne zajednice općine Čapljina, koja po logici stvari nije mogla nositi prvoligaša. Međutim sve su preokrenule posvećenost, upornost, nedozvoljavanje da itko pred njega postavi bilo kakve granice – redom karakteristike pokojnog predsjednika GOŠK-a, Pere Pavlovića, koji je poslije teške bolesti ovaj svijet napustio prošlog petka u svojoj 55. godini.

Vrlo osobno je doživljavao svaku eventualnu nepravdu na račun GOŠK-a, ujedno nastojeći izvući maksimum za njegov prosperitet.

Iza Pavlovića je ostao klub sa svom potrebnom infrastrukturom za najvišu razinu, izgrađen omladinski pogon, ogromna tradicija Memorijala, sudjelovanje GOŠK-a na najvišoj bh. nogometnoj razini natjecanja, projekti poput potpisa ugovora o suradnji s Dinamom, priznanje za dugogodišnji sportski rad od Sportskog saveza Čapljine 2011. godine.

Na kraju, od svega istaknutog na komemoraciji povodom smrti, Pavlović bi vjerojatno najviše htio čuti riječi koje je izrekao Tomislav Limov ispred uprave GOŠK-a:

 – Obećavamo da ćemo nastaviti tamo gdje je Pero stao!

Posljednji ispraćaj pokojnog Pere Pavlovića će biti u utorak, 13. prosinca (14 sati) na mjesnom groblju u Gabeli, a obitelj prima sućut sat vremena ranije.

Na mjestu predsjednika GOŠK-a je Peru Pavlovića (koji je tad imenovan dopredsjednikom) ljeta 2015. godine naslijedio Damir Petković koji je najavio da će pokrenuti inicijativu o promjeni naziva stadiona Podavala u Gabeli.

 – Pero Pavlović je čovjek koji je stvorio i dao život za GOŠK. Moj prijedlog na sljedećoj sjednici Upravnog odbora će biti da se stadion zove po njemu, rekao je Petković.