Nastavljena akcija 'Fair play za život'

Nastavljena akcija 'Fair play za život'

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi pod nazivom 'Fair play za život' nastavljena je i na prostoru Hercegovačko-neretvanske županije.

Tako je u prostorijama Sportskog saveza Mostara organizirama akcija kojoj su se odazvali suci, kontrolori, instruktori suđenja sa prostora ove županije.

Na ovaj način sudionici ove akcije žele podsjetiti sve ljude da fair play i humanost nije samo sportska fraza koja se koristi na utakmicama, nego da treba postati životni moto svima.

Sama akcija je zamišljena tako da se nastavlja po načelu javnog medijskog prozivanja, slično poznatoj i popularnoj akciji polijevanja iz pune kante vode. Ideja je nastala od Udruženja nogometnih sudaca i instruktora Županije Sarajevo, nastavljena je sa njihovim kolegama iz Zeničko-dobojske županije, a nakon Zapadno-hercegovačke na red je stigla Hercegovačko-neretvanska županija.

Akciji se odazvao veliki broj sudaca upravo sa ovog prostora na čelu sa potpredsjednikom povjerenstva za suce i suđenje NS BiH, Berislavnom Markotićem te članom povjerenstva Semirom Kaplanom.

Oni su sada prozvali svoje kolege iz Unsko-sanske žuapnije za nastavak akcije.