Održan seminar u organizaciji N/FS BiH za entitetske, županijske i područne saveze

Održan seminar u organizaciji N/FS BiH za entitetske, županijske i područne saveze

Od petka 30.1. do nedjelje 1.2.2015. godine u Tesliću u hotelu Kardijal u Banji Vrućica održan je drugi seminar u organizaciji N/FS BiH za entitetske, županijske i područne saveze. Seminar su otvorili dopredsjednik N/FS BiH g. Ivan Beus i generalni sekretar N/FS BiH g. Jasmin Baković koji su stigi direktno iz Ljubljane sa regionalnog sastanka fudbalskih saveza.

Obraćajući se prisutnima  Beus je između ostalog rekao: „Dragi prijatelji izuzetna mi je čast da vas pozdravim  i raduje me što smo uspjeli stići na početak ovog seminara.  Želim vam svima uspješan rad i vjerujem da ovi seminari imaju određeni efekat, mada su novina u načinu rada Saveza, ali moramo težiti ka stalnom usavršavanju i to nam je tendencija i u budućnosti.“

Drugi dan na seminaru za entitetske i kantonalne/područne/županijske saveze NS/FS BiH  u Tesliću, počeo je predavanjem prof. dr. Enesa Hašića, o izmjenama i dopunama Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH. Ostale teme drugog dana bile su osnivanje i finkcionisanje udružnja sudija, projekti iz sredstava UEFA sudijske konvencije, menadžment ljudskih resursa i izmjene i dopune pravilnika o registraciji, statusu i transferu igrača NS/FS BiH.

Seminar je završen izlaganjima o komunikaciji i medijima i finansijskom poslovanju. Kao i ranije prezentacije i ove su ocijenjene uspješnim kao i cijeli seminar.