Održana tiskovna konferencija povodom 1. MEĐUNARODNOG TURNIRA MLAĐIH UZRASTA U-15 "HERCEGOVINA 2012"

Održana tiskovna konferencija povodom 1. MEĐUNARODNOG TURNIRA MLAĐIH UZRASTA U-15 "HERCEGOVINA 2012"

FK „Partizan" Beograd, HNK „Hajduk" Split, FK„Velež" Mostar i HŠK „Zrinjski" Mostar, sudionici su 1. Međunarodnog turnira za pionire U-15 koji će se odigrati za vikend u Sport centru Međugorje.

U Međugorju će se 03. i 04. ožujka održati 1. Međunarodni turnir mlađih uzrasta U-15 „Hercegovina 2012". Na turniru čiji je organizator Nogometni savez Hercegovačko-neretvanske županije nastupiti će FK "Partizan" Beograd, HNK "Hajduk" Split, FK "Velež" Mostar i HŠK "Zrinjski" Mostar.

„Ovo je nakon niza godina jedna od najvažnijih aktivnosti saveza i nadamo se da će turnir postati tradicionalan. Za početak smo krenuli s kategorijom U-15, jer mislimo da je to uzrast djece koja tek ozbiljno dolaze u svijet nogometa. Cilj nam je da kroz utakmice s kvalitetnim protivnicima, vidimo čime to ova županije raspolaže", kazao je Ivan Beus v.d. Izvršnog odbora NS HNŽ-a i član Komiteta za normalizaciju NS BiH.

Prisutnim novinarima na press konferenciji u prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara obratili su voditelji škola nogometa Zrinjskog i Veleža.

Franjo Džidić: Budućnost našeg nogometa je u ulaganjima u omladinske škole „Drago mi je što su na turnir pozvane dvije ekipe, koje su i prije imale daleko najjače omladinske škole. Partizan i Hajduk uvijek su crpili nepresušan izvor talenata iz svojih sredina. U Hercegovini konačno imamo jedan kvalitetan turnir, koji će pobuditi zanimanje svih ljubitelja nogometa. Turnir je idealna prilika da ljudi vide rad u omladinskom pogonu Zrinjskog i Veleža i dokle smo napredovali u odnosu na izuzetno kvalitetne klubove, kao što su Partizan i Hajduk. Ove dvije škole izbacile su veliki broj kvalitetnih nogometaša i ovo je još jedan primjer, koji pokazuje da je budućnost našeg nogometa u ulaganjima u omladinske škole i samo tako možemo opstati", istaknuo je Franjo Džidić Voditelj Škole nogometa HŠK Zrinjski.

Avdo Kalajdžić, Voditelj Škole nogometa FK Velež zahvalio se članovima Odbora za normalizaciju NS BiH Ivanu Beusu i Seadu Kajtazu na inicijativi i pokretanju ovog iznimno kvalitetnog turnira. „Ovaj turnir će biti veliki podstrek za omladinske škole koje egzistiraju u Mostaru i dodatni motiv za treniranje mladim nogometašima", kazao je Kalajdžić.

Međunarodni turnir mlađih uzrasta otvorit će u subotu 03. ožujka u 9:30 sati predsjednik Vlade HNŽ-a Denis Lasić. Nakon otvaranju u prvom susretu turnira u 10 sati, igrat će Velež i Hajduk, dok se dva sata kasnije sastaju Zrinjski i Partizan.

U nedjelju, 4. ožujka u 10 sati, poraženi polufinalisti igrat će utakmicu za treće mjesto, dok je finale na rasporedu u 12 sati. Sve utakmice igrat će se na terenima Sport centra Međugorje.

Sponzori turnira:

  1. Sport Centar - Circle International Međugorje -  www.sport-centar.info
  2. N/FS BIH - www.nfsbih.net
  3. M:tel - www.mtel.ba
  4. Sparkasse Bank dd BiH www.sparkasse.ba
  5. Sportski savez Grada Mostara -  www.ssgm.ba
  6. Sportska kladionica Premier - www.premier-kladionica.com
  7. Sportska kladionica Milennium - www.millennium.ba