Održani seminari za sudce i delegate pred početak Druge lige Jug

Održani seminari za sudce i delegate pred početak Druge lige Jug

NS HNK/Ž u narednoj sezoni tehnički vodi Drugu ligu Jug. U suradnji s NS FBIH održani su seminari za sudce i delegate.

U Sarajevu 06/07/08.08.2015. godine, održani su redovni seminari za suce Druge lige.

U organizaciji Nogometnog saveza Federacije BiH u hotelu „Sunce“ u Vogošći i stadionu „Asim Ferhatović-Hase“ održani su seminari i fitness test za suce i suce asistente Druge lige FBiH.

Suci su prisustvovali stručnim predavanjima Komisije za suce i suđenje NS FBiH i Komiteta za sudije i suđenje NS/FS BiH, te je izvršena zajednička analiza suđenja sa pregledom video zapisa sa utakmica Prve lige FBiH i BH Telecom Premijer lige BiH iz sezone 2014/2015.

 Na stadionu „Asim Ferhatović-Hase“ održan je fitness test pod nadzorom Stručnog tima Fakulteta za sport u Sarajevu. Komisija za suce i suđenje NS FBiH i komesari/povjerenici za suđenje Druge lige FBiH održali su zajednički sastanak sa sucima Druge lige FBiH, na kojem su suci dobili uputstvo o suđenju na utakmicama Druge lige FBiH u novoj takmičarskoj sezoni.

Seminar za Delegate je održan 11.8.2015. godina u Čitluku u hotelu Brotnjo. Od 30 delegata s liste, bilo je prisutno 27. Predavanja na seminaru su održali Sead Jakić, Povjerenik Druge lige, Mile Prusina, potpredsjednik Komisije za natjecanje, Igor Šilić, Sekretar NS FBIH i Oliver Glibo, Tehnički tajnik Druge lige.