PFS I. Sarajevo pobijedilo Reprezentaciju NS HNK/Ž

 PFS I. Sarajevo pobijedilo Reprezentaciju NS HNK/Ž

Fudbaleri reprezentacije PFS Istočno Sarajevo savladali su danas u Istočnom Sarajevu NS Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije sa 2:0 u prvom meču Kupa Regija.

Nisu uspjeli kroz prvo poluvrijeme ekipe da previše povežu svoje redove. Kratak period zajedno uslovio je da i jedni i drugi budu rastrzani, i da slabo kreiraju prilike pred protivničkim golom.

Prvu priliku već u 10. minutu promašuje Ermin Krvavac. Brzo su gosti izveli aut, a Krvavac iskosa sa dvadesetak metara hvatao volej, no lopta je završila na prečki već savladanog Dušana Remića. Uzvratio je domaćin sa dvije prilike. Pokušali su Močević, a onda i Aleksandar Pejanović, no nije bilo promjena.

U finišu prvog dijela ponovo prijete dva puta gosti. Ponovo je Krvavac pogodio prečku, no ovaj put je sviran ofsajd, te se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 0:0.

Tek što je počelo drugo poluvrijeme domaći su poveli. U svom prvom kontaktu sa loptom mrežu Amara Husrepa zatresao je Miroslav Bjelica, koji je na poluvremenu zamijenio Aleksandra Pejanovića.

Nakon tog gola dvije nove prilike pred golom prave gosti. Opet je Krvavac probao. Bio je sebičan u odličnoj situaciji, pa je šutirao pored gola, a zatim i šut Muamera Vile brani Dušan Remić. Sve do 70. minute nije bilo mnogo uzbuđenja, a onda domaći stižu do drugog pogotka.

Ubacio se desni bek domaćih Nikola Janković u napad, šutirao, a lopta pogodila jednog defanzivca gostiju, i prešla preko golmana Husrepa.

Dodatni problem gostima donio je i crveni karton za ponajboljeg pojedinca Ermina Krvavca. Njemu je u 71. minutu sudija pokazao žuti karton, a onda zbog apludiranja odmah i crveni.

Mogli su domaći u posljednjim minutama meča da rješe sve dileme, možda i oko prolaska dalje. Vladan Bunijevac je istrčao prema golu, zalomio čuvara, napravio sebi prostor, ali je bio sebičan, a uz to I loše šutirao, te je velika šansa otišla u nepovrat i ostalo je na kraju 2:0.

Revanš je za sedam dana pod Bijelim brijegom.

PFS ISTOČNO SARAJEVO – NS HERCEGOVAČKE NERETVANSKE ŽUPANIJE/KANTONA 2:0 (0:0)
Stadion u Vojkovićima
Gledalaca: 50
Sudija: Semir Sarajkić (Sarajevo)
Strijelci: 1:0 M.Bjelica 49, 2:0 Janković 70
Žuti kartoni: Elez, M.Bjelica, Frganja, Tešanović (PFS IS), Zlatić (NS HNŽ)
Crveni karton: Ermin Krvavac (NS HNŽ) 71

PFS IS: Remić, Janković, Perović, Tešanović, Frganja, Jovanović (od 84. D.Bjelica), Pejanović (od 46. M.Bjelica), Arbinja, Elez, Močević (od 62. Bunijevac), Koprivica Selektor: Aleksandar Simić

NS HNŽ: Husrep, Jurić, Letuka, Marić, Zlatić (od 46. Perić), Šehić, Sabljić (od 57. Miličević), Makan, Vila Krvavac, Kudra (od 66. Bunoza)

 

IZVOR: sportdc.net