Predpioniri Brotnja osvoji laskavi naslov pobjednika županijskog prvenstva

Predpioniri Brotnja osvoji laskavi naslov pobjednika županijskog prvenstva

U posljednjem  18. kolu Prve nogometne lige zapionire i predpionira NS HNK/Ž , u nedjelju su mladi nogometni talenti HNK Brotnjo uvjerljivim rezultatom od 4:0 (3:0) savladali svoje vršnjake HNK Rame i tako s 51 osvojenim  bodom zauzeli prvo mjesto na prvenstvenoj  ljestvici. Čitlučani su tijekom cijele utakmice bili bolji, dominirali terenom te s dva pogotka Davida Čarapine i po jednim Mate Juričića i Petra Milićevića  potpuno zasluženo slavili taj uspjeh.

Kao pobjednici stekli su pravo nastupa u završnici nogometnog natjecanja za predpionure FBiH koja će se 8 i 9. lipnja održati na stadionu Koševo u Sarajevu.

Uzorak Slike

Predpioniri Brotnja taj su uspjeh zaslužili jer su u 18 odigranih kola ostvarili čak 15 pobjeda, jedan poraz i dva susreta odigrali neriješeno, pri čemu su postigli 51,  a primili svega 8 pogodaka te s 51 bodom zauzeli čelno mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Treba naglasiti da je mladi igrač Brotnja David Čarapina u ovogodišnjem prvenstvu postigao čak 20 pogodaka.

Uzorak Slike

Iako su za taj uspjeh predpionira Brotnja zaslužni svi igrači koji su i jučer igrali izvrsno, ipak moramo reći kako velike zasluge za to pripadaju njihovu treneru Josipu Dujmoviću, koji nam je nakon jučerašnje slavlja na čiltučkim Barama zbog pobjede i izborenog plasmana u završnicu natjecanja predpionira  BiH, izjavio :

- Drago mi je da se u Čitluk ponovo „vratio“ nogomet. Sasvim je sigurno da je ova generacija to zaslužila te sam uvjeren da će u Sarajevu napraviti dobar rezultat,  vjerujem najveći.

Uzorak Slike

Kažimo i to da su tajnici  Nogometnog saveza HNŽ Oliver Glibo  i Velija Pirić svim igračima Brotnja uručili medalje, a pobjednički pehar preuzeo je kapetan Brotnja Petar Šetka,  nakon čega je uslijedilo neviđeno slavlje. 

Uzorak Slike

Na kraju treba istaknuti da su taj veliki uspjeh ostvarili slijedeći nogometni talenti Brotnja: Marko Miletić, Josip Stojić, Jure Mijaćević, Luka Pervan, Fabijan Ostojić, Josip Gakić, Petar Milićević, Petar ŠETKA, Mate Juričić, Marko Milićević, David Čarapina, Matej Karačić, Petar Miletić, Božo Prusina, Luka Martinović, Pavo Bevanda, Ivan Bevanda, Dragan Barić i Josip nakić, a trenirao ih je Josip Dujmović.

Uzorak Slike

Uzorak Slike

Uzorak Slike

Uzorak Slike

Tekst i foto: Mile PAVLOVIĆ

BROTNJO.info