Turnir pionirskih reprezentacija kantonalnih/županijskih nogometnih saveza

Turnir pionirskih reprezentacija kantonalnih/županijskih nogometnih saveza

U Tuzli održan trodnevni turnir pionirskih reprezentacija kantonalnih/županijskih nogometnih saveza, koji tradicionalno organizira Nogometni savez Federacije Bosne i Hercegovine.

Na reviji omladinskog nogometa, koja je ove godine okupila oko 200 mladih nogometaša sa prostora cijele Federacije BiH, učestvuje svih 10 kantonalnih/ županijskih saveza koji su podjeljeni u dvije grupe.

Ovakav turnir je jedinstvena prilika selektorima omladinskih reprezentacija Bosne i Hercegovine da izvrše uvid u najkvalitetnije igrače iz svih sredina u Federaciji BiH a koji za cilj ima jačanje naših omladinskih reprezentacija i stvaranje igrača za  najbolju selekciju BiH.

Prethodnih godina na turniru kantonalnih/županijskih pionirskih reprezentacija nastupali su igrači koji su danas A reprezentatovci Bosne i Hercegovine kao što su Luka Menalo i Darko Todorović, te igrači koji grade karijere u inostranim i domaćim klubovima poput Hamze Čatakovića, Petra Zovke, Amira Hadžiahmetovića, Benjamina Šehića, Selmira Pidre i mnogih drugih. 

Na turniru su ekipe bile podjeljene u dvije grupe:

 GRUPA A

NS Tuzlanskog kantona, NS Zeničko-dobojskog kantona, FS Bosansko-podrinjskog kantona, ŽNS Županije Hercegbosanske, ŽNS Županije Zapadnohercegovačke

 GRUPA B

 NS Srednjobosanskog kantona, NS Hercegovačko-neretvanske županije/kantona, FS Kantona Sarajevo, NS Unsko-Sanskog kantona, NS Posavske županije Orašje

 Turnir je osvojila ekipa NS TK - Tuzla.