Turnir pionirskih reprezentacija

Turnir pionirskih reprezentacija
U Zenici je završena revija omladinskog nogometa - Turnir pionirskih reprezentacija kantonalnih/županijskih nogometnih saveza.

Nakon turnira u Kupresu, Tuzli, Cazinu i Vitezu peti po redu Turnir pionirskih reprezentacija organizovan je u Zenici uz tehničku organizaciju Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona koji je obezbijedio sve potrebne uslove uspješnu i nesmetanu organizaciju Turnira.

Turnir se igrao na stadionima Kamberovića polje, a utakmica za treće mjesto i finalna utakmica se igrala u Trening centru Nogometnog/fudbalskog saveza BiH. 

Učešće na Turniru je uzelo devet  kantonalnih/županijskih nogometnih saveza, a učestvovalo je oko 220 mladih nogometaša sa prostora cijele Federacije BiH, a selektori omladinskih reprezentacija BiH mogli su se uvjeriti u kvalitet najboljih igrača iz svih reprezentacija k/ž saveza.

Reprezentacija NS HNK/Ž u skupini je odigrala tri utakmice. U prvom kolu smo dobili ŽNS ŽZH 1:0, u drugom izgubili od NS TK 2:0, a u trećem smo dobili NS USK 2:0.

Nakon utakmica po grupama u finalnoj utakmici sastali su se NS Tuzlanskog kantona i FS kantona Sarajevo, a Sarajevo je pobijedilo 2:0.